Sütünk egy fél világos piskótát. A karikából kivéve kihűtjük, a karikának az oldalát zsírpapírral béleljük, visszatesszük a piskótát.
2dkg zselatint duzzassz meg 2dl vízben (rakd bele a vízbe, és várj vele 15 percet legalább).
Fél kg túrót 20dkg kristálycukorral eddig keverünk robotgéppel, amíg nagyon lágy állagú nem lesz. Így nem kell szitán átpaszírozgatni a túrót.
Belereszeljük egy citrom héját és belekeverjük a túróba. Fél liter tejszínt felverünk keményre. A mikroba felolvasztott zselatint (ne legyen nagyon meleg!) belekeverjük a túróba, hozzáadunk egy pici tejszínt is, elkeverjük. Majd végül az összes tejszínt lazán hozzákeverjük.
Ráterítjük a krémet a piskótára, és legalább 2 órát hűtőben dermesztjük, de az a legjobb, ha egy egész éjszakát hagyjuk.
Dermedés után a felületét késsel összekarcoljuk, gyümölccsel felrakjuk, és zselézzük.
Oldalát tejszínhabbal körbekenhetjük, és pirított mandulával díszíthetjük.
2dkg zselatint duzzassz meg 2dl vízben (rakd bele a vízbe, és várj vele 15 percet legalább).
Fél kg túrót 20dkg kristálycukorral eddig keverünk robotgéppel, amíg nagyon lágy állagú nem lesz. Így nem kell szitán átpaszírozgatni a túrót.
Belereszeljük egy citrom héját és belekeverjük a túróba. Fél liter tejszínt felverünk keményre. A mikroba felolvasztott zselatint (ne legyen nagyon meleg!) belekeverjük a túróba, hozzáadunk egy pici tejszínt is, elkeverjük. Majd végül az összes tejszínt lazán hozzákeverjük.
Ráterítjük a krémet a piskótára, és legalább 2 órát hűtőben dermesztjük, de az a legjobb, ha egy egész éjszakát hagyjuk.
Dermedés után a felületét késsel összekarcoljuk, gyümölccsel felrakjuk, és zselézzük.
Oldalát tejszínhabbal körbekenhetjük, és pirított mandulával díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése