Pages

2011. január 4., kedd

Hamis marcipán mályvacukorból



Hozzávalók:
25g mályvacukor
40g porcukor
5g kukoricakeményítő
1/2 kávéskanál olaj

Kimérjük a keményítőt és a porcukrot egy kis tálkába. Beletesszük a mályvacukrot és elkezdjük gyúrni az ujjainkkal. Nemsokára felveszi az egész port és egy nagyon jó állagú gyurma lesz belőle. Ekkor mélyedést nyomunk a közepébe, beletesszük az olajat és azt is hozzágyúrjuk.
Egy nagyon jól nyújtható, formázható gyurmát kapunk.
Egyenként becsomagoljuk folpackba, az egészet egy margarinosdobozba rakjuk, hűtőben tároljuk. Tortadíszítéskor csak elő kell venni.
Vékonyan olajozott sütőpapíron ki lehet nyújtani, ha nagyon lágy lesz, akkor keményítőt kell rá hinteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése