Pages

2011. január 5., szerda

Puncstorta




Két világos piskótát sütünk. Az egyiket ketté vágjuk, a másikat 3-ba vágjuk, és rátesszük a középső lapot a kettévágott piskótára. Ez lesz a töltelék. 3x3cm-es kockákra felvágjuk, és két részre vesszük.
A 2 nem felvágott lapot belül megkenjük barackízzel.

A töltelékhez szirupot készítünk. 3,5dl vizet felforralunk 16dkg cukorral, 1 narancs, és 1 citrom héjával. Levesszük a tűzről, és beleöntünk 1dl rumot. Ketté vesszük, és az egyik részét megszínezzük pirosra. (Tesco-ban lehet kapni ételfestéket) A 2 szirupot ráöntjük a 2 piskótakockára. Óvatosan összerázzuk, majd a világos, és piros szirupos kockákat egybeforgatjuk.

A lekent piskótaaljat beletesszük a piskótaformába, rányomkodjuk a tölteléket, és befedjük a másik lekent lappal. Tetejét lefedjük valamivel, és ráhelyezünk valamilyen nehezéket, hogy préselődjön. Betesszük minimum 2 órára a hűtőbe.

Amikor már préselődött eleget, akkor kivesszük a formából, lekenjük forralt barackízzel.

Végül melegített, színezett fondant-nal, vagy mázzal bevonjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése