Pages

2011. január 6., csütörtök

Magos pogácsa


1kg lisztet, 2,5dkg sót összekeverünk.
5dkg cukrot 1,5dl langyos vízzel összekeverünk, és 5dkg élesztőt felfuttatunk benne.
1 tojást és 2dl tejet összekeverünk.
A lisztbe elmorzsolunk 5dkg margarint. Hozzáadunk 10dkg lenmagot, az élesztős keveréket, és a tojásos tejet. Ezt jól összegyúrjuk, felgömbölyítjük, bevágjuk a tetejét, és 15percig pihentetjük.
30dkg margarinból zsiradékalapot készítünk az előző bejegyzés szerint, majd a csomagolás és hajtogatást is elvégezzük.
2cm vastagra kinyújtjuk a 20percig pihentetett tésztát. Beírdaljuk a tetejét. Kiszúrjuk a pogikat, megkenjük tojással, megszórhatjuk sajttal is. Megkelesztjük, ha sajt nélkül készítjük, még egyszer tojásozzuk és 170°C-on pirosra sütjük.

1 megjegyzés:

  1. Tisztelt Blogíró!

    Megkérhetném, hogy ez engedélyem nélkül itt megjelentett fényképeket sürgősen távolítsa el az oldaláról???
    A fényképeket szerzői jogok védik, ez pedig így LOPÁSNAK minősül.

    VálaszTörlés