Pages

2011. január 4., kedd

Rögtön puha mézeskalács






Kipróbált recept!:)

Hozzávalók:
70 dkg liszt
15 dkg margarin
25 dkg szitált porcukor
3 egész tojás
1 mokkáskanál szódabikarbóna
4 bő olvasztott evőkanál méz
mézes fűszerkeverék
Máz:
1 tojásfehérje keményre vert habja
20 dkg szitált porcukor

Elkészítés:
A mézet felmelegítjük, levéve a tűzről folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a margarint, a szitált porcukrot, egyenként a tojásokat, fűszereket,majd legvégül a szódabikarbónával elkevert lisztet és jól összedolgozzuk az anyagokat.
Zacskóba tesszük és 24 órát hűvös helyen állni hagyjuk.
Nyújtjuk, szaggatjuk és a tetejét tojássárgájával megkenjük.
Közepes lángon megsütjük.Hamar megsül!!

Tanácsok:
Ha a tészta kicsit ragad az összeállításnál tehetsz még hozzá egy kevés lisztet, nem lesz kemény tőle.
Én majdnem egy egész fűszerkeveréket hozzáteszek, de érdemes megkóstolni a tésztát és úgy könnyebb dönteni.
A mázat én több színűre szoktam elkészíteni.Ha ételfestéket teszel hozzá, akkor csak pár cseppet tegyél, ne hígítsa fel nagyon.Kicsit száradni hagyod és már eheted is.
Ez sütés után rögtön puha, de az igazi ízét másnapra hozza ki.Letakarva, zacskóban, vagy fémdobozban tárolom.
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése