2011. január 5., szerda
Oroszkrém torta
Az az első, hogy a krémhez a 10g zselatint 1 dl vízzel összekeversz, és hagyod duzzadni, amíg meg nem csinálod a krémet.
Csinálsz egy világos piskótát, azt 3-ba felvágod, utána csinálsz egy krémet: 1 pudingkrémet. Receptje: 5dl tej, 70g pudingpor, 115g cukor, 10g van. cukor. A tejet a cukorral felforralod, de előbb a pudingport elkevered pici tejjel, ha felforrt a tej, beleöntöd a keveréket, és habverővel keverd, akkor nem lesz csomós!
Kihűtöd, és ezt elkevered 75ml rummal, tehetsz bele vízben felforralt mazsolát is (35g) és egy pici cukrozott narancshéjat. Felvered a fél liter hideg tejszínt, egy picivel jól elkevered a krémet, beleöntöd a megduzzasztott, mikróban felolvasztott zselatint, elkevered, majd az összes tejszínhabbal lazán összekevered.
3 részre osztod a krémet, de csak úgy szemre, és betöltöd a tortát. 2 órát dermeszted a hűtőben. A külsejét pedig tejszínhabbal körbekened, díszíted.
Könnyebben ki tudod szedni a tortát, ha zsírpapírt teszel a tortakarika oldalába és úgy töltöd be.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése