Pages

2011. január 4., kedd

2 féle Sacher torta



Sacher torta 1

Hozzávalók:
150g vaj
75g porcukor
1 vaníliás cukor
6 tojássárgája (120g)
6 tojásfehérje (180g)
75g kristálycukor
150g liszt
5g sütőpor
150g étcsokoládé

A csokoládét vízfürdőn megolvasszuk. A vajat a porcukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk egyenként a tojássárgákat és belekeverjük az olvasztott csokoládét. A tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük, belekeverjük a vajas alapba, majd a liszt-sütőpor keverékét.
Tortakarikába kenjük, 180-185°C-on sütjük enyhén gőzös sütőben.

Mikor kihűlt, kettévágjuk, megtöltjük baracklekvárral, kívül is lekenjük forralt baracklekvárral. Dermedés után áthúzzuk olvasztott csokoládéval. (30dkg csoki, 2ek olaj)



Sacher torta 2

Hozzávalók:
6 tojás + 6 tojássárgája
200g cukor
30g víz
180g liszt
50g kakaó
8g sütőpor
10g olvasztott vaj

Az egész tojást és a sárgákat a cukorral állandó keverés mellett felmelegítjük egy lábasban addig, amíg ujjunkat nem kezdi csípni picit, ha belenyúlunk. (amíg el nem olvadnak a cukorszemcsék, 40-45°C) Kihűlésig habbá verjük. Apránként belekeverjük a vizet, és az olvasztott langyos vajat. Szitával a felületére hintjük a liszt-kakaó-sütőpor keverékét. Tortakarikába 180°C-on sütjük enyhén gőzös sütőben.

Mikor kihűlt, kettévágjuk, megtöltjük baracklekvárral, kívül is lekenjük forralt baracklekvárral. Dermedés után áthúzzuk olvasztott csokoládéval. (30dkg csoki, 2ek olaj)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése